
kuzu devirmiş bir şişeyi sonra gitmiş dağda kurt avına. Öyle bir merettir bu işte.Temiz içince kafayi güzel yapan, bir şekilde pis içilince mide bulandırıp, kusturup sonra bi de ertesi günü bok eden o şey var ya olmassa olmas bir şey işte o...
o halde nasıl yapıldığını anlatalım ne içtiğimizi bilelim aman ha ağzımızla içelim.
yalnızca suma veya tarımsal kökenli etil alkol ile karıştırılmış sumanın, 5.000 litre veya daha küçük hacimli geleneksel bakır imbiklerde, anason tohumu (pimpinella anisum) ile ikinci kez distile edilmesiyle üretilen distile alkollü içkidir.
rakı üretiminde kullanılan suma, üzümünün tat ve kokusunu korumak amacıyla hacmen en fazla % 94,5 alkole kadar distile edilmiş üzüm kökenli distilattır.
Aslında teferruuta gerek yok rakı işte candır can..
Peki hangi milletin içkisi bu etkiyi yaratır düşündün mü hiç ?
Tüyü bitmemiş japonlar sake diye meymenetsiz bir sıvı tüketirler.ulan sizin neyinize alkol almak var mı muhabbeti içtiğiniz o şeyin muhallebi kabında içiyorsunuz birde kuş gibi.
Göbekli almanların biraları meşhurdur.Bu adamlar göbek hacimleriyle orantılı olarak porsiyonları büyük tutar.Kulplu bardakları havalarda sallayarak şarkılar çığırırlar ama bozarlar kendilerini.Efendi değillerdir sapıtırlar.
Ya rusların votkasına ne demeli.Ulan bizim buralardaki kılaplarda hatunlar votkayı redbula bulayıp başlarından aşağıya döküyor be.Zaten iktidarsızlık yaratıyor sizde içip içip sızıyorsunuz ne adamsınız ya...
Yunanların milli içkiside rakıymış Uzomuymuş neymiş.Valla tadına baktıydım bir ara ama Siyah Efenin yerini nah tutar.
İngilizler cin içer.Arpa, mısır, çavdar, ardış tohumlarının damıtılmasıyla yaparlar da aga hububattan içki mi yapılır günah lan pezevenk.Git ekmek yap,aşure yap,mısırı patlat ailecek ye işte neyse..
İçkimizle gurur duyarız biz Türkler çünkü önemli olan içmek değil içerken paylaştıklarımızdır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder